Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Ο Αυστραλός προθυπουργός (δεν) είπε......

Ένας διαδεδομένος μύθος είναι και ο ποιο κάτω, μάλιστα δεν είναι Ελληνική ανακάλυψη, αλλά μας έρχεται από το εξωτερικό, όπου διαδίδεται εδώ και χρόνια σε διάφορες εκδοχές.
Μάλιστα αποδίδεται σε τρεις διαφορετικούς πρωθυπουργούς της Αυστραλίας, τους John Howard, Kevin Rudd και την Julia Gillard. Το πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς ότι είναι μάπα το καρπούζι το καταλαβαίνει κανείς από αυτό και μόνο.
Αλλά διαβάζοντας την ποιο κάτω παράγραφο: Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου γιά να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.
Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατό κανείς να είναι τόσο άσχετος που να φαντάζεται ότι κάποιος πρωθυπουργός της Αυστραλίας σήμερα θα έλεγε τέτοιες κουταμάρες. Να μούλεγες πριν από 100-200 χρόνια που οι ιθαγενείς  θεωρούντο κάτι μόλις πάνω από γουρούνια, να το καταλάβαινα. Βέβαια όλο το κείμενο είναι απίθανο για μια χώρα που αποτελείται από μετανάστες και απογόνους πρόσφατων μεταναστεύσεων, που ξεκλήρισαν ιθαγενείς, και που σήμερα έχει μια έντονα πολυπολιτισμική κοινωνία.

Η παρουσίαση της πλάκας στα Αγγλικά μια και από εκεί ξεκίνησε η φάση, στην σελίδα
http://www.hoax-slayer.com/howard-muslim-speech.shtml
Ποιο κάτω το κείμενο σε μια από τις εκδοχές του που εμφανίζεται στην Ελλάδα στην σελίδα http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=1357
Διασκεδαστική λεπτομέρεια, η ανάλυση του αρθρογράφου που δεν έκανε τον κόπο να διασταυρώσει την προέλευση του κειμένου.
Μεταναστευτικό: Η άποψη του Αυστραλού Πρωθυπουργού και ακολούθως ο σχολιασμός μας.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Kevin Rudd πρότεινε στους Μουσουλμάνους που θέλουν να ζουν κάτω από τον Ισλαμικό νόμο της Σαρία, να φύγουν από τη χώρα.
Έπειτα από τις δηλώσεις του κ. Kevin Rudd ακολουθεί ο κοινωνικός σχολιασμός στο θέμα από τον Βασίλη Κασιμάτη.
Η κυβέρνηση της... Αυστραλίας θέλει να αποτρέψει τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες, βάζοντας στο στόχαστρο τους φανατικούς. Ο Rudd εξαγρίωσε μερικούς Αυστραλούς Μουσουλμάνους, λέγοντας ότι υποστηρίζει το να επιτηρούνται τα τζαμιά της χώρας από υπηρεσίες πληροφοριών. Τα λόγια του ήταν:
«Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού. Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία. Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρωσικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας! Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου γιά να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη. Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε γιά τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μιά άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε! Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε
Μήπως θα έπρεπε επιτέλους και στην δική μας χώρα να βγει κάποιος υπεύθυνος να πει κάτι παρόμοιο και στην δική μας χώρα;...
και συνεχίζει με το σχολιασμό του κ. Κασιμάτη για όποιον ενδιαφέρεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου